ΗΜέΡΑ #2 / ΧίΜΑΙΡΑ 0.2

blackvision

Top of the Black Mountain, Ma!

Οι Καναδοί Black Mountain είναι ειδική περίπτωση. Αφού οδήγησαν την κρεμαγιέρα του παλιού hard rock οτομομπιλ τους σε τρεις δίσκους με ένα ρεκτιφιέ από ατόφιο freak out και σε αυτό προσθέστε μερικά εξώφυλλα πραγματικά έργα τέχνης (κυριολεκτικά και καθόλου μεταφορικά). Η εδώ συναυλία τους μας έδωκε εις το πιάτο την αιχμή μιας καθαρόαιμης rock n roll αλλά πάντα είχαμε στα υπόψιν ότι μπορεί και να βρούν τοίχο και αδιέξοδο. Όχι επειδή θα τους έτρωγαν τα μασούρια από ινδική κάνναβη ή τα όπια ψυχοτροπικά αλλά επειδή τους παρακολουθήσαμε να δίνουν δυνάμεις καις ε άλλα παράλληλα μουσικά σχέδια και σχήματα.

Να όμως που το φετινό τέταρτο album τους (τίτλος IV) δίνει τέλος στα όποια κασσανδρικά στοιχήματα είχαμε βάλει. Εκσυγχρονίζουν τον ήχο τους αλλά σε καμία περίπτωση όπως άτσαλα έπραξαν οι The Sword αλλά χρησιμοποιώντας την τεχνολογία έξυπνα και δείχνοντας ότι την γνωρίζουν και ότι δεν την χειρίζονται άλλοι όπισθεν της κονσόλας. Το IV έχει τη ικανότητα να σε μαγνητίζει με ένα freak out σύγχρονο το οποίο δεν παραδίδεται στην οποιαδήποτε chart σειρήνα.

Στα φωνητικά κατάφερε και τρύπωσε για άλλη μια φορά οι Siouxsee (και μάλλον πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι αυτή η γυναίκα έχει επηρεάσει όλα τα γυναικεία λαρύγγια που επέλεξαν να πάνε σε εκτός x-factor φόρμες μουσικής κοινωνικοποίησης) ενώ οι κιθάρες λυσσούν χωρίς να έχουν υποστεί την πειθαρχία που έχουμε δει στους περισσότερους rock δίσκους τα τελευταία 10 χρόνια.

Ναι, φυσικά και είναι από την Jagjaguwar.

Στυλιανός Τζιρίτας

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s