Ημέρα #2

real voutas

Λονδρέζικη Χίμαιρα

Παραπονιόμαστε πολλές φορές στην δισκογραφία αλλά και στο χώρο του βιβλίου για την έλλειψη αρχείων και της όποιας πλατφόρμας που μπορεί να οδηγήσει και να βοηθήσει κάποιον μελετητή της τέχνης της ημεδαπής σε ασφαλή αποτελέσματα. Το δε διαδίκτυο ειδικότερα στο χώρο του ελληνικού κινηματογράφου διατρέχεται από εκνευριστικές ανακρίβειες (+ άπειρα κενά πληροφορίας). Ακόμα και για ονόματα που έχουν φήμη τεράστια, όπως αυτό του Κώστα Βουτσά. Γι αυτό και χάρηκα όταν τι προάλλες έπεσα πάνω στον τόμο που έχει εκδώσει ο Αιγόκερως πάνω στην εργογραφία του Κώστα Βουτσά με υπότιτλο Ηθοποιός στην Κωμωδία.

Βιβλίο που δεν εξαντλείται σε καταλόγους και ημερομηνίες αλλά σταχυολογεί και κριτικές της κάθε του κίνησης (θεατρικής/τηλεοπτικής και κινηματογραφικής) έτσι ώστε να έχουμε μια πραγματική συμπερασματική γραμμή γύρω από την εξέλιξη του ηθοποιού. Ο τόμος (διότι περί τέτοιου πρόκειται) φέρει την υπογραφή του Κωνσταντίνου Κυριακού και στελεχώνεται από πολλές και χαρακτηριστικές φωτογραφίες του Βουτσά.

Θησαυρός όχι μόνο περί της πορείας του συμπαθούς πρωταγωνιστή αλλά και φορέας αποδελτίωσης πολλών στοιχείων περί του ελληνικού κινηματογράφου (περισσότερο) και σημάδι ότι καίονται πολύ περισσότεροι απ όσους νομίζουμε τελικά σε αυτό τον έρμο τόπο για μια σφαιρική οπτική πάνω στα γεγονότα.

*To gif είναι παραγωγής του Annibus και φυσικά από την ταινία Γαμπρός από το Λονδίνο του Γιάννη Δαλιανίδη που έκανε πρεμιέρα σαν σήμερα το 1967.

Στυλιανός Τζιρίτας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s