ΗΜέRA # 24 / Υπάρχει λόγος για το νέο δίσκο του Bob Dylan?

dylan34

Άλλος ομιλεί περί δεινοσαύρων σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και άλλος θεωρεί ότι θα ξανακούσει το Hurricane ή την αέναη πιστοποίηση περί της αιολικής λύσης και απάντησης στο (σε λίγες ημέρες σε προθήκες φυσικών και ηλεκτρονικών δισκοπολείων) Fallen Angels. Σε κανένα από τα δύο δεν χωρεί ο Zimmerman. Αποφάσισε πολύ νωρίς, το είδαμε ακόμα κι στις καταγραφές του Dont Look Back (του D. A. Pennebaker) όπου είναι εμφανής η περιπαιχτική διάθεση του περί δημοσιότητας και πλοκών αυτής, να γράφει το παροδικό στα παλαιότερα των υποδημάτων του και να τραβάει ένα δρόμο που αυτός αποφασίζει. Τώρα του την εβάρεσε once again με το american songbook. Προσωπικά πήγε το μυαλό μου σε ένα αγαπημένο δίσκο του θείου Μάκκα, το Kisses on the Bottom του 2012 μιας και εκδηλώθηκαν αγάπες και σε αυτή την περίπτωση περί προπολεμικών και ελαφρώς μεταπολεμικών τραγουδιών της βρεφικής του(ς) περίπου ακοής.

Ο Dylan προβοκάρει μεν χρόνια αλλά επίσης το συγκεκριμένο ρεπερτόριο το προπαγανδίζει σχεδόν θα έλεγε κάποιος ακόμα και από τις ραδιοφωνικές (και πραγματικά περίφημες) εκπομπές του. Ο ήχος δεν κρουνάρει (εκ του crooner) όπως φαντασιώθηκαν μερικοί ηλίθιοι που όταν άκουσαν περί Sinatra θεώρησαν ότι ο Bob είναι αρκετά μωρός για να κάνει τον τραγουδισταρά με όπλο τη νοσταλγία αλλά περιδιαβαίνει ανθοστολισμένα λιβάδια κιθαριστικής λυρικότητας που οφείλει στις μπύρες, τις μπάρες και τα σανίδια του Tin Pan Alley σχεδόν τα πάντα.

Το Fallen Angels κυκλοφορεί την Παρασκευή 20 Μαΐου από την Columbia Records. Το άνωθεν (υπό της μεγάλης Aretha) Skylark, σύνθεση του 1942 των Hoagy Carmichael και Johnny Mercer, γνωστοί από διαχρονικές συνθέσεις όπως το Georgia on My Mind και Days of Wine and Roses αντίστοιχα, είναι μία από τις 12 συνθέσεις/διασκευές που εμπεριέχονται σε αυτό.

Στυλιανός Τζιρίτας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s