ΗΜέRA # 73 / SSB – Special Space Mountain Bulletin

dramamini3

Μακριά από τις σαμπανιζέ ξαπλώστρες και τα ιλουστρασιόν νησιά υπάρχουν πάντα τα βουνά και τα όρη. Αυτά ακριβώς, τα βουνά δηλαδή, καθορίζουν έτσι κι αλλιώς το Annibus όχι μόνο σε ετήσια βάση επίσκεψης αλλά και εκ της συμβάσεως. Όχι μόνο ένεκα της προαναφερθείσας επιλογής διακοπών αλλά και επειδή το 1/3 του ονόματος του blog, ο περίφημος Αννίβας δηλαδή χρωστά στην ίδια την αναγνώριση της μεγαλοσύνης των βουνών την υστεροφημία του.

Βέβαια στις Άλπεις δεν θα πάω, αν και είναι θαυμαστές και όσοι δεν έχετε κάνει προς τα εκεί ένα ταξίδι καλό θα ήταν να το προγραμματίσετε, αλλά τα ελληνικά βουνά στα σίγουρα έχουν τη δική τους ταυτότητα την οποία πάντα στο μυαλό μου πρέπει να ομολογήσω ότι την έχω πέρα των θεμάτων που άπτονται των χρωματικών διαστρωματώσεων και σκιάσεων, συνδεδεμένη με την ιστορία όχι αποκλειστικά του συγκεκριμένου έθνους/κράτους αλλά του ανθρώπου γενικότερα. Τα βουνά υπήρχαν πριν από εμάς, οι ίδιες αυτές πέτρες και αυτό είναι εκπληκτικό και θα υπάρχουν όχι μόνο μετά το θάνατο μας αλλά και όταν οι απόγονοι μας θα είναι σε άλλα σημεία του συμπαντικού ορίζοντα.

dramamini1

dramamini2

Space Mountain δηλαδή και γι αυτό και οι εικόνες που βλέπετε, οι δυο που είναι σε μπλε αποχρώσεις, προέρχονται από το χολιγουντιανό κατασκεύασμα (με όλες τις αποχρώσεις της λέξης) που έχει αυτό το όνομα, Διαστημικό Βουνό δηλαδή, και αν και είναι προκάτ το επίπεδο ενθουσιασμού που μπορεί να προκαλέσει, εντούτοις θα ήταν ψέμα να πω ότι δεν θα ήθελα να πάω στα σωθικά του.

Με παρέσυρε σε φλυαρία η έννοια βουνό και γι αυτό προχωρώ στο παρασύνθημα: Το Annibus θα λειτουργήσει ξανά στις 28 του Αυγούστου καις ας ευχαριστεί θερμά για την υποστήριξη και ανάγνωση του!

Στυλιανός Τζιρίτας   

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s