ΗΜέRA # 81 / Fallen Angels – Ξεχασμένα αστέρια του βρώμικου ήχου (έστω και για ένα δίσκο)

fa1

Δεν μιλάμε για τους ψυχεδελικούς Fallen Angels.

Δεν μιλάμε μήτε για τους thrashers Fallen Angel(s).

Μιλάμε για μια super μπάντα που στροβιλίστηκε στα πικάπια μας λίγο πριν τα μέσα της δεκαετίας του 80 και μάλιστα πιάνοντας εξαπίνης κοινό και κριτικούς με ένα δίσκο που έφερε το όνομα τους και βγήκε στην αγγλική  Fallout. Οι δεύτεροι δεν ενθουσιάστηκαν οι πρώτοι σχηματίσαμε μικρό αλλά σκληρό πυρήνα. Δεν είναι και λίγο ένας αστέρας του αγγλικού underground σε κιθάρα και φωνή, ο Kris Knox δηλαδή των νευρωτικών Vibrators και όλη η εμπροσθοφυλακή των Hanoi Rocks (βλέπε Sam Yaffa στο μπάσο, ο Razzle στα ντραμς και ο Nasty Suicide στις κιθάρες) να πάνε σε ένα δίσκο που ήρθε κυριολεκτικά από το πουθενά. Οι τελευταίοι μεσουρανούσαν εκείνοι την εποχή αν και δεν κατάφεραν ποτέ να πάρουν τη δόξα που έλαβαν οι κολλητοί τους (βλέπε Motley Crue) ακριβώς εξαιτίας των κολλητών τους. Λίγο μετά την έκδοση του δίσκου, τον Δεκέμβριο του 84 στην Καλιφόρνια, ο Razzle θα σκοτωθεί ως συνοδηγός του Vince Neil όταν ο τελευταίος θα  στουκάρει την De Tomaso Pantera του στο ψυγείο ενός αυτοκινήτου στο αντίθετο ρεύμα.

Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που ποτέ αυτή η σύνθεση δεν κατέβηκε σε τουρνέ. Ο Knox προσπάθησε με άλλη σύνθεση και άλλους δύο δίσκους αλλά οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με το ηχοβρωμύλο του ντεμπιουτάντ δίσκου. Δηλαδή? Ατόφιο τσαμπουκαλίδικο rock n roll με πολλή αμφεταμίνη, επιστημονική φαντασία από b movies και γκομενιλίκια στους στίχους, κιθάρες του στυλ «σάλτα και γαμήσου ρε χαμούρη» όπως μόνο ο Nasty Suicide μπορεί να χαράξει, κάτι μπερδεway μπλιμπλίκια που ξέμειναν από τα κολλητιλίκια με τους Cars (από τη μεριά του Knox), φωνητικά στα οποία ο Knox δεν μπορεί να αποτινάξει τελείως την punk χροιά του (και μα την Παναγία ακούγεται σαν σπινταρισμένος Lou Reed), σαξόφωνα από τον τραγουδιάρη των Hanoi Rocks, Mike Monroe και κάτι σολίδια διάσπαρτα από τον Andy McCoy, τον έτερο axeman των Hanoi Rocks. Τουτέστιν όλοι οι Hanoi ήταν εκεί, μόνο που οι δυο τελευταίοι υπογράφουν με το γνωστό στους μύστες της φάσης ψευδώνυμο Cosmic Ted and the Psychedelic Kid.

Βάλτε στο λογαριασμό σας και ένα μάλλον κακό αλλά πορωτικό εξώφυλλο.

Το καλό trivia μένει για το τέλος. Η τελευταία εμφάνιση των Fallen Angels ήταν στην Ελλάδα το 1989 σε festival που είχε όλες τις προϋποθέσεις να ήταν δυναμίτης με την παρουσία των ιδίων, του δημοφιλούς εκείνη την εποχή Paul Roland, και των Steppes. Δυστυχώς μόνο οι τελευταίοι ήταν καλοί…

Ακούστε εδώ ολόκληρο το δίσκο και βγάλτε τα συμπεράσματα σας ανεξαρτήτως του προσωπικού μου κολλήματος….

Υ.Γ. Ο δίσκος για όσους τον κατέχετε στην πρώτη κόπια να ξέρετε ότι είναι λίαν ακριβούλης…

Στυλιανός Τζιρίτας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s