ΗΜέRA # 114 / Η Diamanda Galas επί νεώτερων προθέσεων της

dgsteam

Το θέμα δεν είναι αν η Galas έβαλε kudos στην Adele ούτε να χαρακτήρισε τη στοματική κοιλότητα της Taylor Swift κατάλληλη για άλλες διεργασίες και όχι αυτές τις αοιδού στην πριν από 3 ημέρες συνέντευξη της στο Rolling Stone. Το θέμα είναι οτι η Diamanda επιστρέφει με 2 ολοκαίνουργια albums μέσα στο 2017. All the Way και At Saint Thomas the Apostle Harlem θα βρουν το δρόμο τους προς τις φυσικές (και ηλεκτρονικές) προθήκες στις 24 Μαρτίου, αμφότερα με την υπογραφή της δικής της εταιρείας, της Intravenal Sound Operations.

Τα πρώτα λοιπόν δείγματα όπως μεταφορτωθήκαν στο Soundcloud δεν δείχνουν την όποια απόκλιση από τις συντεταγμένες λαρυγγιού και οργάνου που η Galas έχει θέσει τα τελευταία 20 χρόνια. Ούτε καν τα jazzy (λέμε τώρα) περάσματα, τα οποία έκδηλα υποσημείωσε το RS, δεν προκαλούν έκπληξη. Το All the Way θα είναι φορτωμένο με διασκευές ενώ ο έτερος δίσκος θα περιλαμβάνει επιλεγμένα σημεία από την πρόσφατη 3μερη (και sold out) performance της στη Νέα Υόρκη για λογαριασμό της Red Bull Music Academy (κάποιοι από τους αναγνώστες δάγκωσαν τη σπλήνα τους σε αυτό το σημείο, είμαι σίγουρος).

Εντούτοις εντύπωση προκάλεσε σε μένα προσωπικά το μυδραλιοβόλο έβαλε εναντίον της στο χώρο των σχολίων κάτω από το άρθρο του Rolling Stone. Άνθρωποι που δεν είχαν καμία σχέση με αυτό που κάνει η Galas είπαν τα χειρότερα. δεν είναι θέμα περί ελευθερίας και δημοκρατίας και τα λοιπά, απλά προκαλεί εντύπωση η μανιασμένη λογική κάποιων να σχολιάζουν μουσικά (ας μείνουμε σε αυτό) θέματα που δεν τους αφορούν από την πρώτη κιόλας νότα. Σ να μπω προσωπικά εγώ σε θέμα που αφορά τους Apocalyptica  και να αρχίσω να χώνω περί του χασμουρητού που προκαλεί το συγκεκριμένο σχήμα.

Στυλιανός Τζιρίτας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s