ΗΜέRA # 123 / Ηχοβολές Teleplasmiste με παρακαταθήκες από Coil και Tangerine Dream

telebas

Ακολουθώντας την επιτυχημένη πορεία που χάραξε σχεδόν 2 χρόνια πριν μια slpit κασέτα με τους σαφώς πιο χαοτικούς) AAS, οι Teleplasmiste προχωρούν στην έκδοση της πρώτης full κυκλοφορίας τους με τον τίτλο Frequency Is The New Ecstasy (στη House Of Mythology στις 31 Μαρτίου του 2017 και σε format βινυλίου, cd και ηλεκτρονικής διάθεσης).

Το ντουέτο αποτελείται από τους Michael J York και Mark Pilkington. Τον πρώτο τον γνωρίζουμε από συμμετοχές του στους Coil και Cyclobe ενώ ο Pilkington είναι συγγραφέας ειδικευμένος σε θέματα που άπτονται της θρησκειολογίας αλλά και μουσικός με εμπλοκή σε σχήματα όπως οι Urthona ενώ είναι ο ιδρυτής και συντονιστής του Strange Attractor Press.

unnamedΟ δίσκος (εξώφυλλο φωτό αριστερά) περιέχει 6 οργανικές συνθέσεις που κινούνται σε ένα καθαρόαιμο ηλεκτρονικό και power ambient τοπίο. Ολοφάνερες επιρροές από την 70s σκηνή και από σχήματα και καλλιτέχνες όπως ο Jarre και οι Tangerine Dream με μια σαφώς πιο σκοτεινή διάσταση. από την άλλη υπάρχουν στιγμές που μια παγανιστική διάσταση όπως το Gravity is the Enemy.

Το, παραπάνω track με τίτλο The Hieronymous Device που η μπάντα ανέβασε πριν από 13 μήνες στο soundcloud έχει βρει με διαφορετική μίξη τη θέση του στο Frequency Is The New Ecstasy με τίτλο Astoodaan.

Μακράν από τους ομορφότερους δίσκους που άκουσα προσωπικά τον τελευταίο καιρό μιας και η εταιρεία έκανε full service το δίσκο στην ολότητα του σε δημοσιογράφους τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, το Frequency Is The New Ecstasy έχει περάσει σε διψήφιο αριθμό ακροάσεων από τις πρώτες κιόλας ημέρες.

Στυλιανός Τζιρίτας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s