ΗΜέRA # 144 / Αντίρευμα από τους Wolf Eyes

wolf-eyes-press2

Δύο πράγματα που προσωπικά εκτιμώ στους Wolf Eyes είναι το ότι αρνήθηκαν επίμονα να γίνουν audience darlings όταν στα μέσα της δεκαετίας των 00s η φήμη τους στις τάξεις των οπαδών του ήχου που εκπροσωπούσαν (δεν είναι τυχαίος ο παρελθοντικός χρόνος) ήταν ισάξια ενός μεσσία και δεύτερον ότι επίσης αρνήθηκαν να μπουν κάτω από μία μανιέρα. Οι Αμερικανοί  εξελίσσουν συνεχώς τον ήχο τους αφομοιώνοντας ηχητικά ρεύματα που στην αρχή της πορεία τους φαινόταν μάλλον δύσκολο σε πολλούς οπαδούς τους να πιστέψουν ότι μπορεί να έχουν ακούσματα προς τέτοιες πλατφόρμες λογικής.

Στο Undertow (φωτο δεξιά) που κυκλοφόρησε στις 24 Μαρτίου 2017, από το δικό τους label αυτή τη φορά, την Lower Floor Music, έχουμε μια θαυμαστή ποικιλία ήχων στα 28 και κάτι λεπτά πουwolf-eyes-cover διαρκεί ο δίσκος. Το Texas είναι μία θαυμαστή οργανική σύνθεση ενώ το επίσης instrumental με τίτλο Empty Island χρωστάει στο acid περισσότερο από οποιονδήποτε δίσκο των Butthole Surfers. Το μακροσκελές Thirteen  έχει εντυπώσεις στα φωνητικά του από τους πρώιμους δίσκους των Swans (από την Δολάρια era) και καταφέρνει να μη χάσει το ενδιαφέρον του ακροατή με τις αναπάντεχες αλλαγές της ενορχήστρωσης από τη μέση της σύνθεσης και πέρα.

Το Laughing Tides είναι θεωρητικά το πιο «κλασσικό» Wolf Eyes τρακίδιο που θα εντοπίσει στο δίσκο ακόμα και ένας ακροατής που έχει μια βασική και όχι ενδελεχή σχέση με την συνεχώς διογκούμενη δισκογραφία της μπάντας. Το δε ομότιτλο track (επίσης με φωνητικά) στηρίζεται σε γιγαντιαία echo parts ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει για το mastering του δίσκου.

Στυλιανός Τζιρίτας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s