ΗΜέRa # 152 / Προς ποια κατεύθυνση θα βαδίσει η Pharmakon?

H Margaret Chardiet έχει πάντα τον τρόπο της να μαγνητίζει τα ώτα. Είναι δε αρκετά έξυπνη ώστε να παραλλάζει τον ήχο της και να μην προκαλεί κορεσμό. Ομολογώ ότι μετά την απογοήτευση από την εδώ εμφάνιση της πριν από δύο καλοκαίρια είχα μάλλον τρομερές επιφυλάξεις πριν από την ακρόαση του καινούργιου της δίσκου, οποίος και φέρει τον τίτλο Contact και εκδόθηκε στην Sacred Bones. Όμως από το Nakedness of Need που είναι και το εναρκτήριο λάκτισμα του δίσκου οι όποιες επιφυλάξεις διαλύθησαν ως ζάχαρη σε ζεστό νερό. Άμεσα.

Η ηχογράφηση έχει μια καλοσχεδιασμένη παραγωγή χαμηλών συχνοτήτων (με μόνη εξαίρεση τη σύνθεση Natural Order όπου κυριαρχούν λογικές παλαιότερων ηχογραφήσεων της) ενώ η αμερικανίδα πιστοποιεί εκ νέου τις επιρροές της από την Lydia Lunch σε επίπεδο φωνητικής έκφρασης.

Από τα πλέον εύκολα στο άκουσμα album της Pharmakon ακριβώς εξαιτίας της παραγωγής του, χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή σε οποιοδήποτε επίπεδο. Η περιέργεια μου πάντως παραμένει για το που θα οδηγήσει τον ήχο της μέσα στα χρόνια. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι θα παραμείνει σε αυτό το noise για πολλές ακόμα κοπές. Η κυνικής αντιμετώπισης ambient περασιές του Contact έχουν τη δυναμική τους ισχυρή σε αυτή την κυκλοφορία.

Υ.Γ. Τα εύσημα για άλλη μια φορά στην Pharmakon για το εμπνευσμένο εξώφυλλο.

Στυλιανός Τζιρίτας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s