ΗΜέRA # 204 / Αγγλική (γκαραζο)Ψυχεδέλεια από αρμόδια άτομα

the FAG.jpg

Άμα είναι να ακούς ψυχεδέλεια στην νεώτερη εποχή καλό είναι να την ακούς από πάλιουρες και βετεράνους του είδους παρά από νεοβουτσάδες όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις στα νεώτερα έτη με την εκ νέου εισβολή του ψυχεδελικού ήχου στις λίστες κυκλοφορίες. Οι Galileo 7 όμως είναι όχι μόνιμο από την Αγγλία αλλά και με ανθρώπους που έχουν θητεύσει στον ήχο για δεκάδες κυκλοφορίες ο καθείς. Προεξέχοντος του Allan Crockford φυσικά που τον συναντάμε στους περίφημους Prime Movers ενώ πρέπει να υποσημειωθεί ότι οι ίδιοι οι Galileo 7 έχουν ξεκινήσει από το 2010 να μεταδίδουν αυτό που νοούν ως garage-ψυχεδέλεια στη σημερινή εποχή. Αυτό βέβαια σηκώνει πολύ συζήτηση, το τελευταίο εννοώ, μιας και έχουμε να κάνουμε με μια έξοχη ανασύσταση ηχογραφήσεων λονδρέζικης περισσότερο λογικής των τελιών της δεκαετίας του 60 αλλά και των ευρωπαϊκών σχημάτων που είδαμε να αντρώνονται στα μέσα της δεκαετίας του 80 στην πρώτη ψυχεδελική αναβίωση.

 Οι Galileo 7 εκτός από αυτήν τη θαυμάσια αναφορά στο Star Trek (όνομα επεισοδίου απο την ΄πρωτη περίοδο με πρωταγωνιστές Κέρκ & Σια) είναι μια τετράδα κλασσικής rock n roll φιλολογίας. Κιθάρα, μπάσο, πλήκτρα, τύμπανα και φωνές όχι μία αλλά πολλές και επιτυχημένα πλεγμένες μεταξύ τους. Το τελευταίο στοιχείο δίνει πόντους στο σχήμα, δε χάνουν τον καιρό τους σε πολλά και παράταιρα solo της εξάχορδης, προτιμούν να χτίζουν συνθέσεις που στέκονται και δεν αναβιώνουν απλά έναν ήχο.

Έχω την εντύπωση ότι οι Galileo 7 θα συγκινήσουν περισσότερο ένα κοινό άνω των 40 και έχει ζήσει την ψυχεδελική αναβίωση των 80s μιας και ελάχιστες είναι οι συμβιβαστικές λύσεις που προτείνουν σε σχέση με το σήμερα. Αυτό δεν είναι κακό, προτιμώ προσωπικά να ακούω μια τέτοια μπάντα που τιμά τις καταβολές της παρά τυχάρπαστους που πατάνε πάνω σε garage/ψυχεδελικά πεδία για να χτίσουν μία pop μελλοντική άνοδο στα charts.

Ο νέος δίσκος των Galileo 7 με τίτλο Tear Your Minds Wide Open! κυκλοφορεί στις 10 του Νοέμβρη από την Damaged Goods σε 300 αριθμημένα αντίτυπα βινυλίου τα οποία θα εμπεριέχουν και cd όπου θα υπάρχει εκτός του  συνόλου του δίσκου και μία επιπλέον σύνθεση της μπάντας.

*Το Live for yesterday που μπορείτε να ακούστε παραπάνω βρίσκεται σε καινούργια μίξη στριον καινούργιο τους δίσκο

Στυλιανός Τζιρίτας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s