ΗΜέRA # 235 / Record Store Day 2018

kokkini kaseta

Πολλοί τείνουν να μπερδεύουν την ημέρα αυτή από γεννήσεως της πριν από μερικά χρόνια με την αναβίωση του βινυλίου. Κάτι που είναι 100% λάθος μιας και πρόκειται για έναν θεσμό που προσπάθησε και έχει πετύχει κατά τη γνώμη μου να ενισχύσει τη δυναμική ειδικότερα των μικρών και εξειδικευμένων δισκοπωλείων (στην ημεδαπή και αλλοδαπή).

Προσωπικά φέτος είχ την τύχη να συνεργαστώ ειδικά γι αυτή την ημέρα με δυο καταξιωμένους μουσικούς και την ίδια στιγμή δύο συνεννοήσιμους ανθρώπους με τους οποίους έχω να καταθέσω ότι τα βάλαμε κάτω και φέραμε εις πέραν την αποστολή με σταθερές όσο και λακωνικές διαδικασίες, δείγμα καθαρού επαγγελματισμού για τους Blend Mishkin και Φώτη Σιώτα που φέτος μου έκαναν τη τιμή να παραδώσουν ειδικά για την A Man out of A Man συνθέσεις με εδική στόχευση την προαναφερθείσα επετειακή κυκλοφορία.

Ο Mishkin έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα απ όλους εντός των συνόρων. Κατασκεύασε ένα καθαρόαιμα τρισδιάστατο περιβάλλον ήχου όπου τα αποτελέσματα στα ηχεία μόνο κατ επίφαση μπορούν να χαρακτηριστούν dub. Και αυτό διότι μιλάμε για ένα πολυσχιδές θόλο όπου φωνές και όργανα παράγουν ένα αυθεντικό γλυπτό ήχου.

Από την άλλη ο Φώτης Σιώτας παρακάμπτοντας τους συνήθεις υφάλους που ταλαιπωρούν το ντόπιο πειραματισμό με ανερμάτιστες ενορχηστρώσεις περπάτησε με τις δυνατότητες του στούντιο σε έναν τόπο όπου γνωρίζει καλά λόγω της πολυτάλαντης παρουσίας του σε σχήματα διαφορετικής υφής και στόχευσης. Κράτησε την πάντα ισχυρή στη φαρέτρα του ελληνική παράδοση βιδωμένη όμως μέσα σε ένα απόλυτα σύγχρονο κι καθόλου φολκλόρ πεδίο αεικίνητου ηλεκτρισμού.

Η κυκλοφορία Mishkin vs. Siotas κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση, σε φορμάτ κασέτας,  και θα είναι διαθέσιμη σε δισκοπωλεία της υδροκέφαλης πρωτεύουσας.

Σας ευχαριστώ ειδικά γι αυτή την ανάγνωση

Στυλιανός Τζιρίτας

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s